Cât de calde sunt casele din lemn?

Cât de calde sunt casele din lemn?

Sunt fabricate dintr-un material bun, au un impact mai mic asupra mediului, deoarece o cantitate semnificativă de dioxid de carbon este redusă în procesul de construcție, există o varietate de modele, iar costul de proprietate este mai accesibil în comparație cu alte modele. Da, casele locuibile din lemn  au o serie de beneficii de care ne putem bucura.

Dar, printre toate avantajele clare pe care ni le oferă aceste structuri, există faptul că există un echilibru termic intern care se menține în zilele calde și reci. Acesta din urmă, apropo, este potrivit pentru cei care vor să aibă un mediu confortabil și liniștit pentru acest sezon.

Atunci este o calitate despre care am vorbit deja anterior, întrucât este una care ne permite să îmbunătățim confortul proprietății noastre. Și în acest moment merită să ne întrebăm, ce face aceste case cu adevărat calde și confortabile?

În următoarea postare, vom vorbi puțin mai mult despre unul dintre cele mai semnificative avantaje ale acestor proprietăți.

O caracteristică esențială:

Probabil că v-ați întrebat la un moment dat ce face casele din lemn atât de confortabile și de calde în zilele reci.

Pentru a înțelege acest lucru puțin mai bine, este necesar să evidențiem un aspect important despre acest material: lemnul este o resursă care este compusă din fibre goale care sunt distribuite axial. Ce înseamnă asta? Ei bine, datorită acestor capsule din structură, aerul este prins, ceea ce permite un nivel excelent de izolare termică și acustică.

 

De fapt, și potrivit experților, eficiența izolației lemnului poate fi descrisă după cum urmează:

 

-Este de șase ori mai bun izolator decât cărămida și lutul.

-15 ori mai mult decât betonul și piatra.

-Și de până la 400 de ori mai mult decât oțelul și alte metale utilizate în mod obișnuit pentru construcția caselor.

Prin urmare, are, de la sine, un material care ne menține răcoros și cald, indiferent de schimbările de temperatură sau de locația proprietății.

 

Ce alte aspecte ne spun că eficacitatea proprietății izolatoare a lemnului?:

 

Având în vedere cele de mai sus, atunci merită să aprofundăm alte aspecte interesante și care ne vor ajuta să înțelegem că lemnul ne oferă un nivel plăcut de căldură și confort (în comparație cu alte materiale):

-Se crede că lemnul ne protejează de frig în două moduri: previne pierderea de căldură și, într-un fel, elimină fluxul de aer rece care poate veni din exterior -și invers-. Din acest motiv, există un mediu cald sau răcoros pe tot parcursul anului. Desigur, succesul depinde și de absența fisurilor sau fisurilor majore pentru a întrerupe procesul explicat mai sus.

Din acest motiv, experții recomandă etanșarea corectă a ușilor și ferestrelor cu produse pe care le puteți găsi fără probleme în magazinele specializate și chiar în piețe. Există varietate, deci nu există nicio scuză pentru dobândirea acestor tipuri de resurse.

-Un alt aspect important al lemnului este acela că, datorită calității sale termoprotectoare, este capabil să respingă umiditatea excesivă pentru a-l readuce în exterior.

-În acest tip de casă, se estimează că există o reținere de 40% a căldurii în structură. O situație care, apropo, se extinde și la pereți, deoarece păstrează căldura mai mult timp, făcând mai puțin probabilă utilizarea încălzirii generale. Aceasta este o veste foarte bună pentru cei care doresc să economisească puțin mai mulți bani pe cheltuieli comune.

Aceste aspecte ne spun și ceva important: lemnul are caracteristici naturale care îl fac ideal pentru orice tip de climă. Deci, este evident că aceste case sunt calde, deși nivelul ideal de temperatură va depinde de mecanismele fiecărei structuri și că, apropo, variază și ele.

Ce putem face pentru a îmbunătăți și mai mult căldura din casele din lemn?:

 Este adevărat, numai lemnul ne oferă căldura de care avem nevoie pentru a ne simți confortabil acasă, dar dacă se aplică diferite ajustări în acest sens, este posibil să putem îmbunătăți această calitate și fără a face atâtea cheltuieli. Iată câteva exemple în acest sens:

-În cazul în care locuiți într-o climă mai extremă, este timpul să luați în considerare îmbunătățirea izolației proprietății dvs. O modalitate de a face acest lucru este prin instalarea de panouri din fibră de sticlă. Cel mai bun caz este că nu va trebui să sacrificați estetica structurii, deoarece există o serie de propuneri interesante pe piață pentru a integra izolația, fără a afecta aspectul general.

-Dacă sunteți preocupat de cheltuiți prea mulți bani pe consumul de energie, este important să luați în considerare ideea de a cumpăra termostate portabile, dar numai pentru acele zone pe care le considerați necesare. Livingul și dormitoarele sunt locuri bune pentru a începe.

-Perdelele sunt aliați excelenți pentru a ajuta la păstrarea căldurii acasă, dar le puteți atrage puțin când soarele este afară. Acest lucru va fi convenabil, deoarece structura internă va putea absorbi, și mai mult, temperatura și că aceasta este păstrată pentru o perioadă mai lungă de timp. După un timp, închideți-le, astfel încât să nu scape căldura.

-Alegeți covoare groase și pufoase, deoarece acestea acționează și ca resurse izolatoare de frig. Dacă vrei să o duci în domeniul decorului, atunci optează pentru modele diferite și colorate, astfel încât mediul tău în timpul iernii să fie mai vesel.

-Vorbim despre sigilarea geamurilor din nou, deoarece este un pas fundamental dacă nu dorim ca căldura să scape de acasă. Pentru a face acest lucru, optează pentru adezivi din silicon sau cauciuc, care sunt mai eficienți decât cei din spumă sintetică. Dacă obiectivul principal este atins, veți putea economisi până la 15% la facturile de energie electrică.