Izolarea unei case din lemn: marile avantaje pentru viața de zi cu zi

Izolarea unei case din lemn: marile avantaje pentru viața de zi cu zi

Ai visat vreodată la o casă de lemn caldă și confortabilă, cu șemineu? Sau poate în ultima vreme s-ar fi putut să vă gândiți să creați un birou, un laborator, un spațiu de lucru sau de fitness pentru a fi amplasat în grădină și pentru a fi folosit tot timpul anului. Cumpărarea unei case izolate din lemn este cea mai bună alegere pe care o puteți face dacă doriți să aveți un spațiu în grădină unde să vă puteți simți confortabil în orice anotimp al anului.

Vă întrebați cât de cald poate fi o casă de lemn în timpul iernii? Cu o izolație termică adecvată, vă putem asigura că locuința dumneavoastra  va fi caldă și primitoare în orice moment al anului. Izolarea bine realizată a pereților, acoperișului și podelelor din lemn, cu materiale izolante de calitate superioară, împreună cu ferestre și uși cu geam termopan, pot asigura un nivel ridicat de eficiență energetică și confort termic. Să vedem împreună de unde să începem să izolăm termic o casă din lemn și cum această alegere poate îmbunătăți viața.

Deci, care sunt principalele avantaje ale unei case de lemn bine izolate?

  • Posibilitatea de a vă folosi instalația pe tot parcursul anului

O casă din lemn poate fi mult mai mult decât o simplă casă de vacanță de vară! Primul și cel mai evident avantaj al unei case izolate din lemn este posibilitatea de a o folosi fără probleme în orice anotimp al anului. În plus, dacă doriți să aveți o zonă de lucru departe de casa principală pentru a vă putea concentra și a vă face treaba mai bine, un birou de grădină izolat este soluția ideală. Casele izolate din lemn pot fi folosite, de asemenea, ca magnifice studiouri de grădină sau ateliere în care puteți petrece timp prețios nestingherit în timpul zilei și unde vă puteți scufunda complet în activitățile sau hobby-urile pe care le preferați, distrându-vă făcând ceea ce vă place într-un spațiu al vostru.

De unde să începi să izolezi o casă din lemn?

 

În ceea ce privește izolarea caselor din lemn, trebuie să ne amintim în primul rând de proprietățile excelente de izolare termică naturală a lemnului de conifere, un material apreciat și utilizat de mai multe secole, încă de când construcțiile din lemn au devenit populare în țările europene. Chiar și astăzi, clădirile din lemn sunt considerate o alegere extrem de economică și ecologică de multe familii din Italia. Densitatea lemnului joacă un rol fundamental în izolarea naturală.  Cu cât sunt mai groase, cu atât mai bine – conceptul nu ar putea fi mai simplu. Puteți alege un 44mm sau 66mm și să izolați și mai mult acoperișul și podeaua. În caz contrar, construcția cu pereți dubli (44 + 44 mm sau 66 + 66 mm) vă permite să izolați în mod eficient întreaga casă

Ce tip de izolație să alegeți?

Pe www.udis.ro, puteți selecta varianta de izolație a casei din lemn pe care o preferați pentru pereții, acoperișul și podelele casei. Datorită construcției cu pereți dubli cu un spațiu de aer în mijloc, pereții casei din lemn sunt extrem de ușor de izolat. Toate casele noastre sunt echipate cu ferestre și uși cu geam termopan, astfel încât să puteți păstra eficient căldura în interior.

Valoarea λ (conductivitatea termică) definește performanța de izolare termică a casei din lemn și capacitatea acesteia de a reține căldura. La www.udis.ro folosim un material izolant cu o valoare λ de la 0,033 W / m · K. Cu toate acestea, vă putem oferi case izolate cu orice nivel de conductivitate termică în funcție de nevoile dumneavoastră.

Seturile noastre de casă sunt livrate împreună cu un manual de instrucțiuni detaliat și clar, astfel încât să puteți izola singuri structura. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ajutor cu proiectul dvs., vom fi bucuroși să organizăm un serviciu profesional de asamblare și izolare pentru casa dvs.

  • Versiune de bază: caracterizată printr-o structură cu pereți dubli (44 + 44 mm), cu material izolant și spațiu de aer în centru, precum și acoperiș și podele izolate. Alegerea versiunii de bază este ideală pentru izolarea caselor de lemn standard, în special a celor utilizate doar sezonier, cum ar fi casele de vacanță de vară. Izolația împiedică supraîncălzirea casei în lunile de vară și în lunile de iarnă vor fi necesare mai puține resurse de energie pentru a atinge și a menține o temperatură internă optimă.

 

Importanța izolației pereților, acoperișului și podelei

Amintiți-vă că izolând doar pereții casei dvs. din lemn puteți pierde până la 70% din căldură prin acoperiș și podea. Izolația termică a acoperișului unei case din lemn ajută la menținerea unei temperaturi interioare optime pe tot parcursul anului, mai rece vara și mai caldă iarna.

  • Cum se izolează pereții unei case din lemn?

 

Este extrem de ușor să izolați pereții unei case de lemn dacă alegeți o structură cu pereți dubli. Panourile izolatoare sunt poziționate între pereți, îmbinate perfect cu o bandă de aluminiu și lăsând un spațiu de ventilație lângă peretele exterior.

  • Ce face ca o izolație a acoperișului să fie perfectă?

 

Dacă vă întrebați cum să izolați termic acoperișul casei din lemn, procesul este destul de simplu, rapid și oferă rezultate eficiente. Materialul izolator este montat între grinzile de elevație asupra astereali  Este important să rețineți că atunci când se izolează acoperișul unei case din lemn în care veți locui, trebuie instalată o barieră de vapori (membrană de difuzie). Această membrană împiedică pătrunderea umidității exterioare în casă. De asemenea, în cazul în care alegeți varianta de izolație a carcasei, este important să lăsați un spațiu de aer între membrană și panoul OSB. Dacă alegeți un acoperiș metalic pentru acoperiș, procesul este același, în locul panoului OSB se utilizează numai șipci de acoperiș.

  • Cum se izolează podeaua casei?

Izolația podelei unei casei de lemn este montată chiar sub scânduri de podea, între grinzi. În funcție de versiunea de izolație aleasă, panourile izolante cu grosimea necesară vor fi așezate între grinzile de podea. Este important să ne amintim că plăcile izolatoare trebuie să rămână de pe sol pentru a preveni umezeala să se ridice.

  • Rolul ferestrelor în izolarea casei de lemn

Ferestrele joacă, de asemenea, un rol esențial în asigurarea confortului termic general și în menținerea căldurii în interior. Seturile noastre sunt echipate cu ferestre și uși cu geam termopan: în funcție de preferințe, puteți alege cele din lemn . Geamul dublu nu numai că ajută la asigurarea temperaturii optime în casă pe tot parcursul anului, dar permite și reducerea zgomotului exterior. Acest lucru este extrem de important dacă construiți un birou de grădină sau un studio și aveți nevoie de un spațiu liniștit, fără distragere. În plus, puteți opta oricând pentru ferestre și uși din PVC

Ce este de obicei inclus în preț?

Când cumpărați o versiune a unei case izolate din lemn de pe www.udis.ro ,materialu izolator este inclus în preț împreună cu partea lemnoasa Puteți utiliza, de asemenea, propriul material de izolare. . În ceea ce privește izolarea acoperișului, atunci când alegeți învelișul din tablă zincată, șindrilă bituminoasă, furnizăm panouri OSB TG4 nut și feder inclus cu grosimea de 12 sau 15 mm.Membrana de respiratie este inclusa în pret

Pe scurt, alegerea izolării termice a unei case de lemn este cea mai bună alegere pe care o puteți face. Deși inițial necesită o investiție mai mare, în cele din urmă vă va ajuta să economisiți foarte mult prin reducerea costurilor de încălzire. Cel mai important, izolația termică asigură un confort maxim, permițându-vă să vă utilizați confortabil casa din lemn pe tot parcursul anului. . Dacă aveți deja materialul de izolare pe care doriți să îl utilizați pentru izolarea casei dumneavoastra nu e nicio problema, atâta timp cât corespunde cerințelor de grosime deja definite. Încă nu sunteți sigur ce versiune de izolație este cea mai potrivită pentru dumneavoastra.? Obțineți sfaturi profesionale – echipa noastră este foarte pregatita și vă va ajuta cu plăcere.Nu ezitați sa ne contactați 0734.222.101 sau 0734.222.102