Timber Frame – Fundație din lemn

Fundație din lemn: de ce se vorbește atât de mult despre acest tip de fundație?

Deși oferim numeroase opțiuni de fundație pentru clienții care achiziționează una dintre casele noastre prefabricate din lemn, una în special, fundația cu cadru din lemn, a atras tot mai mult interes în ultima vreme.

Poate te intrebi, dar ce are special acest tip de fundatie?
Fundație din lemn

Ce este o fundație cu cadru din lemn?

O fundație cu cadru din lemn va forma o baza solidă și sigură pentru casa ta din lemn. Această structură va ajuta la prevenirea creșterii umidității, la asigurarea unei bune circulații a aerului și vă va ajuta să nivelați baza terenului clădirii fără a fi nevoie să puneți o fundație de beton. De asemenea, va crea o platformă care poate fi extinsă pentru a avea o terasă sau o zonă de relaxare în aer liber.
Fundație din lemn

Baza cadrului din lemn include toate piesele necesare pentru instalare:

1. Grinzi din lemn (44×140 mm)
2. Suport reglabil
3. Suruburi (4×50 mm)
4. Suruburi (6×120 mm)
5. Membrana respirabila

Avantajele unei fundații cu cadru din lemn

O fundație cu cadru din lemn poate fi folosită ca o alternativă mai potrivită sau mai ieftină la o fundație din beton: este rapid și ușor de instalat, este sigură și oferă o fundație adecvată pentru o casă din lemn.

Principalele avantaje ale unei fundații cu cadru din lemn față de o fundație din beton:

• Poate fi mutat in caz de nevoie; •Vă permite să construiți chiar și în cazurile în care nu este disponibilă o fundație din beton;
• Este convenabil și ieftin (mai ieftin decât o fundație de beton);
• Permite un flux de aer mai mare și o mai mare protecție a lemnului împotriva mucegaiului.

Dacă fundația din beton nu este disponibilă dintr-un motiv oarecare sau dacă se dorește o solutie mai ieftină, vă sugerăm să alegeți o fundație cu cadru din lemn deoarece oferă calități excelente și servește drept baza sigură pentru integritatea structurii.

Când este necesară baza cadrului din lemn?

Există cazuri în care fundația cu cadru din lemn devine mai degrabă necesară decât preferabilă pentru fundație. Baza cu cadru din lemn poate fi indispensabilă în cazul unor specificații particulare ale terenului. Sau această alegere poate fi necesară pentru a simplifica obligațiile legislative, de exemplu pentru construirea de locuri de campare.

Fundație din lemn

Analiza caracteristicilor legate de baza constructiei pentru structura de baza cu cadru din lemn

Există câțiva factori cruciali care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o fundație cu cadru din lemn pentru structura dvs. din lemn. Este important de știut că, pentru a asigura integritatea structurală a clădirii, cadru din lemn trebuie să se sprijine pe o baza solidă, care poate include (dar nu se limitează la) următoarele soluții:

• Sol compactat ;
• Blocuri de ciment;
• Pardoseli din beton (dimensiuni minime 500×500 mm);
• Stâlpi (metali sau beton) și alte opțiuni.
Cel mai important factor de luat în considerare atunci când alegeți acest tip de fundație este că suportul de bază al cadru reglabil din lemn trebuie construit pe un teren stabil, și nu poate fi așezat pe un teren care se mișcă, precum gazon, nisip sau pământ.

Dacă doriți sfaturi cu privire la cazul dvs. specific, vă rugăm să nu ezitați să contactați echipa noastră profesionistă și prietenoasă pentru mai multe informații despre utilizarea unei baze din lemn pentru proiectul dumneavoastră.

Fundatie din lemn

Pentru mai multe opțiuni de fundații sau pentru a afla mai multe despre avantajele și diferențele acestora, consultați pagina noastră Fundații.

Fundație cu cadru din lemn – cea mai bună alegere pentru construcții de camping

Proprietarii de camping consideră că această solutie este deosebit de atrăgătoare datorită ușurinței sale de instalare și accesibilității. Un alt factor important în alegerea unei fundații cu cadru din lemn față de o fundație mai comună din beton este că este mult mai eficient din punct de vedere al costurilor și vă permite să construiți pe o fundație rapida. Cu toate acestea, recomandăm să evaluați cu atenție condițiile terenului și să consultați tehnicieni de specialitate înainte de a alege această opțiune, deoarece este un factor esențial pentru integritatea structurală a clădirii.

Pe scurt, cadru din lemn poate fi o alegere mai simplă și mai rentabilă decât alternativele sale, permițându-vă totodată să finalizați procesul de construcție mult mai rapid și cu mai puține documente.

Dacă doriți sfaturi despre acest tip de fundație pentru proiectul dvs., nu ezitați să ne contactați: vom fi bucuroși să vă oferim sfaturi aprofundate și să clarificăm orice îndoieli pe care le aveți. Sună-ne astăzi: 0734222101/0734222102